image-96
Daniel Lercher / Henrik Munkeby Nørstebø
(AT/NO)
Jan Martin Smørdal (NO)

02.03.2019, kl. 19.00, Tickets: 100,-/150,-.


nyMusikk & Stillverk.1 presenterer: Konsertkveld på Stillverk1.
Hit kommer NMT’s huskomponist for 2019, Jan Martin Smørdal, samt duoen Lercher/Munkeby Nørstebø.

Jan Martin Smørdal er en norsk komponist, arrangør, produsent og gitarist. Han har mastergrad i jazzutøvelse og komposisjon fra Norges musikkhøgskole og har studert hos Carola Bauckholt, Henrik Hellstenius, Lasse Thoresen og andre.
Som medgrunnlegger av Ensemble neoN har han samarbeidet med musikere og komponister som Oren Ambarchi, Marina Rosenfeld og Susanna Wallumrød.
Smørdal har komponert musikk for en stor variasjon av besetning, fra solo til orkester, installasjoner, og kor. Verkene hans er fremført på bl.a. MATA-festivalen (NY), ISCM festivalen (Wien), Ultimafestivalen (Oslo) og Nordic Music Days (Stockholm, Reykjavik). I tillegg har han medvirket på en rekke utgivelser både som har vunnet Spellemannpris de siste 10 årene.

Denne kvelden inviterer Smørdal lytteren til en intim-konsert med to utvalgte verk.

www.smordal.no


Daniel Lercher & Henrik Munkeby Nørstebø.

Sinustoner, resonatorer, filtrert støy, feltopptak & trombone, halvklarinett, lydfiler.
Duoen lager finvevd elektroakustisk musikk, og har jobbet sammen siden 2010. Debutplata “TH_X” ble komponert i Trondheim i 2011 og spilt inn i Amann studios i Wien, og baserte seg på minimal lydproduksjon med nærmikket trombone og en lydspektrumanalyserende programvare Lercher programmerte for duoen. 1. mars er duoen aktuelle med sin etterlengtede andreplate, “Off the coast”, som gis ut på selskapet SOFA. Musikken ble innspilt og produsert over to intense uker på øya Sula i Frøya kommune, og Wien i Østerrike, og er et lengre komponert verk fullt av sinustoner, buldrende interferenser, trombone, harpe, klarinett og feltopptak.

Utgivelsen feires, og Lercher og Nørstebø presenterer en konsertversjon av plata.

Next Post

12.05.2019 Jazzfest på Stillverk.1: Maria Bertel / Nina Garcia

Wed Mar 13 , 2019
Mette Rasmussen presenterer: Maria Bertel – trombone Nina Garcia – elgitar 12.05.2019, Kl. 13.00, Tickets: 150,-. […]