image-92
The Hatch
(Mette Rasmussen / Julien Desprez, NO/FR),
Bass Primitive (Guro Moe / Heida Karine Johannesdottir /Matilda Rolfsson, NO/SE),
Lars Ove Stene Fossheim (NO)

24.01.2019, kl. 19.00, Tickets: 150,-. Get them here at Hoopla!


Stillverk.1 Kollektiv åpningskveld!

3 konsertar på ein kveld:

THE HATCH
Med sin kommende utgivelse på franske Dark-Tree Records, gir The Hatch oss en tyvstart i hva som er i vente på deres første utgivelse. Dette blir deres første konsert i Trondheim. Bandet består av den franske gitaristen Julien Desprez og dansk/trønderske Mette Rasmussen. Julien er et ikke ukjent navn for publikum i Trondheim, vi hadde gleden av å se han under Jazzfest Trondheim 2017 med hans solo prosjekt Acapulco Redux. Saksofonist Mette Rasmussen er et velkjent ansikt i Trondheim, fast bosatt her i de siste 10 årene, spiller med band som Trondheim Jazzorkester, MoE, Godspeed You! Black Emperor med flere. De to møttes første gang i det svenske bandet Fire! Orchestra, og har siden spilt sammen i ulike band, blant annet spiller de på Art Acts Festival i St. Johan i mars med kvartetten BiC, med Ingebrigt Haaker Flaten på bass og dansk trommeslager Mads Forsby. Samt på Sons d´hiver festival i Paris til februar, med Rob Mazurek/Julien Desprez ensemblet T(R)OPIC.

Julien Desprez, guitar. Mette Rasmussen, saxofon.

LARS OVE STENE FOSSHEIM
Lars Ove Stene Fossheim er en unik gitarist kjent fra band som Broen, Skadedyr og Snøskred. Hans musikalske bakgrunn er like variert som de nevnte bandene, og han har stor forkjærlighet til britiske folk-gitarister fra 70-tallet, Michael Jackson, tekstbaserte komposisjoner, norsk Black metal fra 90-tallet, Eivind Mo og Tetuzi Akiyama, grafiske partiturer og Beastie Boys. Alt dette og mer blir skjøvet inn i musikken til bandene han er en del av. Idéen om et ”solo-gitarprosjekt” har lenge lurt i Lars Oves bakhode, og nå blir den endelig satt ut i livet.

BASS PRIMITIVE
Guro Moe – Kontrabas
Heida Karine Johannesdottir – Tuba
Matilda Rolfsson – Bastrumma

Bass Primitive är trion som bokstavligt går på djupet i tubans, bastrummans och kontrabasens instrumentella möjligheter och ljudmässiga instrumentella likheter. Med texturliknande rytmer och låga bastfrekvenser i kombination med de sköraste register av övertoner kan trions musikaliska tillnärmning närmast beskrivas som primitiv.

 

Om Stillverk.1 kollektiv:

Stillverk.1 har ei lang historie som kulturformidler i Trondheim. Her har Annika Udo og Teater Visuell/Barnas Teaterhus i mange år formidla kunst av høg kvalitet til barn og unge gjennom sine teaterførestillingar.

I 2018 kom Mette Rasmussen, Matilda Rolfsson og Lars Ove Stene Fossheim inn for å samarbeide med Teater Visuel, dette har gitt nytt liv til Stillverk.1, med nye felles ambsjonar. Målet er ein tverrfagleg møteplass for byens mangfoldige kunstnarar. Alle tre er innflyttarar til Trondheim, og har alle gått på «Jazzlinja», er bosett i Trondheim og har virke som freelance musikere, kjent fra band som Broen, Trondheim Jazz Orchestra, Snøskred og samarbejder med nasjonale og internasjonale projekter som Maggie Nicols, Guro Moe, Heida Karina Johansdottir, Christian Wolf, Godspeed You! Black Emperor, Sofia Jernberg og Anja Lauvdal.

2019 blir eit spanande år!

Next Post

02.03.2019 nymusikk x stillverk.1: Konsert-kveld

Mon Feb 4 , 2019
Daniel Lercher / Henrik Munkeby Nørstebø (AT/NO) Jan Martin Smørdal (NO) 02.03.2019, kl. 19.00, Tickets: 100,-/150,-. […]